Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

L. 2020 in Covid.


Pred nami so jesenski, nato zimski dnevi.

Zadnjič sem vas nagovorila ob prihodu tega l. 2020 in še slutila nisem, da se nam obetajo še nikdar videne spremembe. Kako nenavadno leto je tole "dvatisočdvajseto".

Covid-19 nam ga kroji.

Spomladi smo doživeli 1. val "korone". Ostali smo zaprti med domačimi zidovi v prebujajočih pomladnih mesecih. Vrtički vseh vrst so nas držali pri močeh. Grebli smo, sadili, se učili samooskrbe, vneseno opazovali naravo in bili prepričani, da bo kmalu kot smo vajeni. Sledilo je poletje, ko smo želeli verjeti, da je vse kot mora biti.

A jesen nam je prinesla 2. val "korone". Zadeve so resne. Ljudje prestrašeni, zbegani, tudi v zanikanju. Pred nami je zima in čas, ko naši vrtovi počivajo. Kaj bomo počeli mi, ljudje?

Potovali kot nekdaj zagotovo ne. Kje je že Avstralija, kje kitajski in japonski vrtovi...

Danes so se zaprle občinske meje. Občutek ni prijeten, pa vendar vemo, da je potrebno ostati zdrav. Da je potrebno odgovorno ravnati zaradi soljudi. Ostati doma zagotovo ni najhujše na svetu. Hvaležna sem, da imam dom in ob sebi ljudi, ki se imamo radi.

Hvaležna sem, da imam VRT.

Ta vrt nas, dan za dnem, prav narahlo drži tukaj in zdaj. Kaže, kako se vse spreminja. Opominja, kako neskončno ranljivo zna biti življenje.

Ta VRT in vsi vrtovi sveta so tu zato, da nam pomagajo živeti skladno z naravo in s seboj. Zato bomo na vrtovih preživljali tudi hladnejše mesece ter še pozorneje opazovali spremembe. Ostanite zdravi!


 

Address

Ptujska cesta 10, 2331 Pragersko, Slovenija

Contact

Follow

  • Facebook
  • Instagram

©2018 by Vila in vrt Nekrep. Ilustracije in fotografije so avtorsko delo Hane, Tatjane in Matjaža. Uporaba dovoljena le z dovoljenjem avtorjev.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now