Sonce v oktobru in podnebne spremembe

October 12, 2018

Smo ga veseli, kajne? Tega zlatega sonca v oktobru, ko se dnevi naglo krajšajo, mi pa se oklepamo svetlobe pred temo prihodnjih mesecev.

Sonce nudi življenje, tesno smo povezani z njim mi in naš vrt. Naše rastline, živali okoli nas. Kljub temu, da že vrabci na vejah čivkajo o nevarnosti sončenja za našo kožo, te dni srkamo prosojno rumeno toploto in jo hranimo vase. Saj vemo, da so žarki pretopli, a kaj moremo mi za to.

Podnebne spremembe?

Okoljevarstveniki ponovno opozarjajo na nevarno globalno segrevanje, ki je posledica človeških aktivnosti na Zemlji. Sprašujejo se, kako zagotoviti, da se ozračje ne bo segrelo za več kot 1,5 stopinje, kar je najnovešje resno priporočilo. Taljenje ledu, ujme, suše, poplave, ki odnašajo plodno zemljo in življenja ljudi. Dokler se te ne dotakne - tebe osebno - si ne moreš predstavljati neznosne bolečine ob izgubi. 

Zatorej upajmo, da bodo odločevalci zmogli pravočasnih korenitih sprememb. Mi sami, vsak od nas, pa drobne spremembe uvajajmo v svoja življenja. Poskrbimo za naravno, zelenja polno okolje. Pridelujmo  hrano za telo in dušo. Oskrbujmo se v bližini, pri preverjenih pridelovalcih.

Živimo v sožitju z naravo, imejmo jo radi, bodimo del nje.

Dotiki čebele, metulja in rože sonca naj nam dajejo upanje, da se svet še vrti v dobro smer.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Dolga noč je za nami. Pričakujemo svetlobo.

December 22, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive