Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Zelena streha na vrtu Nekrep

Toplota poletnih dni se je nenadoma izgubila. Poletne nevihte je zamenjalo nočno neurje s hudim vetrom, zjutraj pa je sledilo snemanje oddaje Na vrtu. Oh, naš vrt v jesensko razmršeni podobi!

Posvetili smo se sonaravnim rešitvam in ena od boljših je zagotovo "zelena streha". Gradbeni inženirji se zavedamo, da z vsako gradnjo nepovratno odvzamemo del naravnega prostora. Z umestitvijo zelene strehe vsaj del vrnemo naravi. To je zlasti pomembno v večjih mestih, kjer meteorna kanalizacija ni projektirana na nenadne nalive z ogromno količino vode. Zelena streha tako zadrži vodo, rastline na njej čistijo in ohlajajo zrak. Ustvarjen je življenjski prostor za živali. Koliko čebel, čmrljev in ptic si našo zeleno streho izbere za pristanek. Pa še voluhar ne more na njo!

Ko se odločimo za zeleno streho sledimo korakom: strokovno načrtovanje objekta, izbira primernih materialov, upoštevanje večje obtežbe, upoštevanje zakonodaje. Sledi izvedba objekta s strokovnim izvajalcem, izbira primerne zasaditve. Pri nas je ekstenzivna zasaditev s homuljicami (sedumi), ki ne potrebuje veliko vzdrževanja. Po osmih leti sobivanja z zeleno streho smo zelo zadovoljni, saj nudi užitek nam in drugim živim bitjem na popolnoma naraven način.

 

Address

Ptujska cesta 10, 2331 Pragersko, Slovenija

Contact

Follow

  • Facebook
  • Instagram

©2018 by Vila in vrt Nekrep. Ilustracije in fotografije so avtorsko delo Hane, Tatjane in Matjaža. Uporaba dovoljena le z dovoljenjem avtorjev.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now